Blancolån

Blancolån är ett annat namn för privatlån som inte kräver någon säkerhet. Man kan därför säga att ett blancolån är raka motsatsen till specialiserade lån som kräver säkerhet, som billån, båtlån, bolån, fritidshuslån och villalån.

Vad skiljer lån med säkerhet och lån utan säkerhet?
Ett blancolån är alltså ett lån som inte kräver någon säkerhet, till skillnad från exempelvis bolån. Säkerhet för ett bolån är vanligtvis det hus som man tänker köpa, men säkerhet för ett lån kan också vara exempelvis en medsökande eller en borgensman. Om man har en säkerhet för lånet så innebär detta att räntan för lånet blir billigare. Det är därför en fördel att teckna lån med säkerhet än utan. Hög ränta och kanske höga låneavgifter också, gör ju att lånet blir dyrare att betala tillbaka och kanske därför också tar längre tid att betala tillbaka än ett lån med säkerhet som är billigare i ränta och avgifter.

Viktigt att jämföra olika lånegivare
Eftersom det ofta är en hög ränta på blancolån så är det extra viktigt att jämföra olika lånegivare så att man hittar det bästa och billigaste lånet. Man vill ju helst betala så låg ränta och andra avgifter som möjligt. Idag är det enkelt att jämföra lån via nätet, så det kan verkligen löna sig att ägna någon timme till att jämföra olika lån och lånegivare innan man bestämmer sig för att teckna ett blancolån.

Hur ansöker man om ett blancolån?
För att kunna ansöka om ett blancolån krävs det ofta att man har ett fast jobb och fast inkomst samt att man saknar betalningsanmärkningar. Dock kan lånevillkoren skilja sig mellan lånegivarna, en del har högre krav på sina låntagare och andra har lägre. För att ansöka om ett blancolån så kan man använda sig av internet. Där får man svar nästan omedelbart på om man har fått lånet beviljat eller inte. Därefter får man pengarna på sitt konto inom bara några dagar. Som blancolån brukar man kunna låna mellan 5000 och 400 000 kronor. Ofta ställs högre krav på låntagarna ju högre lånesummor man vill låna. En borgensman eller medsökande kan underlätta vid blancolån på de högsta summorna. För de lägre summorna ställs inte alls lika höga krav, där kan en del lånegivare också låna ut pengar till personer med betalningsanmärkningar. På blancolånen tillkommer ränta och andra avgifter, exempelvis aviavgifter och uppläggningskostnad. Vanlig räntesats brukar vara någonstans mellan fem och tio procent.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Blancolån, 9.0 out of 10 based on 1 rating
This entry was posted in Artiklar and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− one = 6

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>