Låna pengar utan UC

Låna utan UC, går det? Ja det finns långivare som godkänner lån utan att använda UC. Här kommer en lista på kreditgivare som inte använder sig av UC.

Det kan finnas många anledningar till varför man kan behöva låna pengar snabbt utan UC. Det kan vara för att man haft mer räkningar än vanligt, att man råkat ut för oförutsedda kostnader som att bilen eller kylskåpet gått sönder, att huset fått en vattenskada, att man blivit sjuk eller arbetslös och så vidare. Som tur är så finns det idag gott om möjligheter att låna pengar oavsett vad man behöver pengarna till. Att ansöka om lån är både enkelt och smidigt, inte minst via nätet.

Undvik alltför många kreditupplysningar
Med bara ett par knapptryckningar kan man ansöka om lån direkt på nätet eller jämföra lånegivare för att hitta det bästa lånet. Det kan ju skilja sig väldigt mycket mellan olika lånegivare exempelvis när det gäller ränta och avgifter, men också när det gäller lånevillkor som återbetalningstid och vilka krav som ställs på låntagaren. Vissa lånegivare lånar exempelvis ut pengar till personer med betalningsanmärkningar medan andra inte alls gör det. Vissa lånebolag lånar ut pengar till personer med oregelbunden inkomst och andra inte. Och så vidare. Men det som många inte tänker på är att varje gång man gör en låneansökan eller en förfrågan om lån så sker en UC/kreditupplysning hos något av Sveriges kreditupplysningsföretag (tex uc.se)och faktum är att för många kreditupplysningar inte är bra.

Ju fler kreditansökningar, desto mindre chans att få lån
Det finns en rad olika kreditupplysningsföretag i Sverige. Det mest kända är Upplysningscentralen, UC. Varje gång en lånegivare gör en kreditupplysning så noteras detta i registret och vem som helst kan därefter se hur många förfrågningar som gjorts på en speciell person. Ju fler kreditupplysningar som gjorts på en person, desto större risk är det att lånet inte blir beviljad. Många tänker nämligen som så att ifall låntagaren har gjort låneansökan hos flera andra lånebolag och de har sagt nej, varför skulle då något annat lånebolag plötsligt tacka ja?

Så undviker du för många kreditupplysningar
För att undvika alltför många kreditupplysningar så finns det en rad knep. Dels kan man söka efter långivare som erbjuder lån utan kreditupplysningar eller lån med kreditupplysning hos något av de andra bolag som erbjuder kreditupplysningar, alltså inte Upplysningscentralen. Dels så kan man ansöka om lån hos exempelvis Lendo eftersom de erbjuder en sammanslagen kreditupplysning. Det innebär att man söker om lån hos flera olika lånebolag, men att det trots detta sker endast en kreditupplysning. Ett smart sätt att undvika för många kreditupplysningar.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Låna pengar utan UC, 9.0 out of 10 based on 1 rating
This entry was posted in Artiklar and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


six + = 8

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>