Låna utan fast inkomst

Att låna utan fast inkomst är inget ovanligt. På senare tid har det kommit flera alternativ för den som behöver låna pengar utan fast inkomst. Tidigare var det ett stort krav på låntagare att de hade fast jobb respektive fast inkomst för att kunna ansöka om ett banklån, men numera finns det några lånebolag som har valt att erbjuda lån även till de personer som saknar fast inkomst.

Att sakna fast inkomst är inte detsamma som att sakna inkomst
Även de personer som saknar fast inkomst kan ha behov av ett banklån. Kanske har denna grupp av människor till och med större behov av lån än de som har fast jobb. Som arbetslös, sjukskriven, studerande, egenföretagare, pensionär eller med ett vikariat, behovsanställning, säsongsanställning eller projektanställning kan man ha stort behov av ett privatlån. För att kunna få ett lån beviljat krävs det att man har någon form av inkomst, även om det inte är samma inkomst månad efter månad utan den är oregelbunden eller osäker. Ofta kan det också krävas någon form av säkerhet, som en borgensman eller att man lämnar sin bostad som säkerhet.

Att tänka på för den som vill låna pengar utan fast inkomst

  • Precis som när det gäller alla andra typer av lån är det viktigt att jämföra olika lånebolag med varandra för att hitta det som har de bästa räntorna och villkoren. Det är kanske till och med ännu mer viktigt när det gäller lån utan fast inkomst eftersom det är ett mindre urval av lånebolag som erbjuder detta.
  • Även om det inte krävs fast jobb och fast inkomst för denna typ av lån så krävs det ändå vanligen att man har någon typ av inkomst, samt att man inte har några betalningsanmärkningar.
  • Låneskydd är en form av försäkring som är extra bra för personer som har osäker eller oregelbunden inkomst. Det är en försäkring som gör att du slipper betala på lånet ifall du exempelvis blir arbetslös, sjukskriven eller på annat sätt förlorar din inkomst.
  • Ansök om lån hos de företag som specialiserat sig på personer som har svårt att få lån hos de traditionella bankerna. Välj också de lån som vänder sig speciellt till exempelvis studenter, eftersom de har speciella villkor som är utformade just för målgruppen.
  • För att öka chanserna att få lån beviljat är det bra att ha en medsökande eller borgensman som kan gå i god för att lånet kommer att betalas tillbaka.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Låna utan fast inkomst, 9.0 out of 10 based on 1 rating
This entry was posted in Artiklar and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× seven = 21

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>